2015/05/16

Legendárna micelárna voda Sensibio H2O

Bioderma bola prvou značkou, ktorá prišla na trh s micelárnou vodou. Pred 20 rokmi vyvinuli prelomových pomocníkov v odličovaní. A v čom je micelárna voda taká špeciálna? Obsahuje micely - mikroskopické látky, ktoré sa prirodzene vyskytujú v našich bunkách a svojím zložením sa blížia ku kožným bunkám. Práve preto sú také šetrné pre našu pleť.

Micelárna voda Bioderma Sensibio H2O bola vyvinutá špeciálne pre citlivú pleť, je k nej ohľaduplná a jemne, no efektívne ju odličuje. Pokožku zanecháva hebkú a zbavenú nečistôt, mazu, či vodeodolného mejkapu.


Nie je to tak celkom dávno, čo sa ku mne dostali dve cestovné balenia tejto micelárnej vody. Prvé mám vďaka stránke odlicovanie.sk, kde ho počas apríla rozdávali ako darček k registrácií, druhé vďaka výhre v Bioderma giveaway u Dorotky, kde mi okrem krému na tvár, ktorý som si vybrala, poslali aj cestovné balenie Sensibia. Doteraz som s kozmetikou tejto značky skúsenosť nemala, takže som bola celkom zvedavá. Hlavne čo sa týka tejto micelárky, keďže je ospevovaná všade kam sa len pozriem. Po vyskúšaní však musím povedať, že celkom oprávnene. Čo ju teda robí takou skvelou?

Táto jemne parfumovaná (teda aspoň taký mám dojem, ak to nie je pravda ospravedlňujem sa, momentálne mám nádchu :D) micelárna voda sa k pleti správa ako obyčajná voda. Počas odličovania som nepociťovala žiadne štípanie, ťahanie, pálenie, jednoducho nič, čo by mi mohlo vadiť. Veľkým plusom je, že ma z nej neštípali oči, čo sa mi pri micelárnych vodách stáva pomerne často, hoci ohľadom tváre s nimi problém nemám.


Hoci trpím mastnou pleťou, a teda tento produkt nie je tak úplne určený pre mňa, hravo si poradil aj s takýmto typom pleti - moja pleť bola osviežená a zbavená nečistôt. Páči sa mi aj to, že takmer ihneď po vyčistení tváre bolo možné naniesť si nočný krém, keďže niektoré micelárne vody potrebujú práve trochu času, kým celkovo doúčinkujú. Prejavuje sa to tak, že keď si nanášate krém, nevpíja sa do tváre. Takisto si poradila s odlíčením očí pomerne rýchlo a efektívne.

Podstatnou vlastnosťou tejto micelárnej vody je samozrejme práve jej zloženie. Jej hlavnú zložku tvorí voda (Aqua/Water) a ďalej glyceridy, ktoré sa využívajú na to, aby sa do zložení, ktoré  sú na princípe vody, mohli dávať prírodné oleje (Peg 6 Caprylic/Capric Glycerides), fruktooligosacharidy, ktoré zabraňujú infekciám a vytvárajú nepriaznivé podmienky pre baktérie; fruktooligosacharidy máme aj v črevách a nachádzajú sa napr. v cibuli alebo cesnaku (Fructooligosaccharides), mannitol slúžiaci na to, aby sa pokožka zbavila prebytočnej tekutiny (Mannitol), brezový cukor (Xylitol), ramnóza, pri ktorej bolo preukázané, že zjemňuje pokožku, zmierňuje vrásky a vytvára akoby oporu pokožke tam, kde sa používa (Rhamnose), extrakt z uhorky (Cucmis Sativus - Cucumber - Fruit Extract), propylénglykol ako zvlhčovadlo (Propylene Glycol), cetrimoniumbromid, ktorý tvorí vo vode práve vyššie spomínané micely (Cetrimonium Bromide) a ako poslednú kyselinu ethylendiamintetraoctovú využívanú ako stabilizátor /taká zaujímavosť - táto látka sa v medicíne využíva na to, aby sa dostali ťažké kovy z tela/ (Disodiom EDTA).


Za zmienku stojí aj obal, hoci mám cestovné balenia, určite sa nešetrilo ani na tých originálnych veľkých, preto musím pochváliť pevnosť obalu ako celku a skvelú prácu vykonáva aj uzáver, ktorý je tvrdý, no otvára sa ľahko a pretečie cez neho toľko micelárky, koľko treba a neplytváte ňou, takže sa míňa naozaj pomaly.

Čo viac dodať? Som vďačná za to, že som túto micelárnu vodu mohla vyskúšať a v budúcnosti určite pouvažujem nad kúpou plnohodnotného balenia. Inak, tieto cestovné balenia sú celkom chutné, veď posúďte sami:


Čo vy a Sensibio H2O? :) Určite mi napíšte vaše skúsenosti!

12 komentárov :

  1. Super článok! Tvoje články o kozmetike mám neskutočne rada, hlavne tie o zloženiach, pretože sa dozvedám veci, ktoré by som sa inakšie nedozvedela. Takže super a teším sa na ďalší! :)
    Zároveň pozývam na svoju Jarnú Giveaway o Yves Rocher produkty, práve teraz na blogu! :)
    Jarná Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Myslím, že teraz veľké balenie používa moja mum a je s ním takisto veľmi spokojná. No vyzerá veľmi dobre :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mala som už aj túto aj tú zelenú určenú na problematickú pleť a nijak extra mojej pleti neprospievali, proste ako každá iná, ktorú som používala, takže skúšam aj iné a skôr to striedam :)
    letná giveaway
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Este som nevyskušala nič od biodermy..)
    novy blog Cosmetics addiction

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pekné fotky si inak spravila tej micerálke :D
    Ja ju mám tiež ale ešte som neskúšala lebo mám ešte Garnier. Ale zatiaľ mi Bioderma na moju citlivú pleť vždy pomohla preto som zvedavá aj na micerálnu vodu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joj ďakujem, som si povedala, že sa budem viacej snažiť aby fotky boli kreatívnejšie :D

      Odstrániť
  6. Pekna recenzia. Paci sa mi, ze sa zacinas venovat aj zlozeniu kozmetiky. Len tak dalej :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já jsem zkoušela kdysi dávno od Biodermy cosi, co si už ani nepamatuji a tedy zkušenost nijaká. Vlastně mi to vůbec nevyhovovalo a byla jsem zklamaná. Ale jsou věci, u kterých bych si Biodermu zase ráda vyzkoušela a právě tohle je jedna z nich :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pekný článok, od Biodermy som ešte nič neskúšala, ale už dlhšie pokukujem po tejto micelárke ;)
    Michelle

    OdpovedaťOdstrániť
  9. skušala som zatial len zelenu a mam aj tuto maličku tak sa naňu tešim ja ju použivam len ako pleťovu vodu ja saq odličujem čistiacim mliekom:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Micelárku od Biodermy miluju. Měla jsem i zelenou, když jsem měla problémy s pletí a potom jsem používala tu růžovou a byla jsem moc spokojená. :)
    www.sarkazelena.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem všetkým za krásne komentáre, teší ma každý jeden ♥ na otázky odpovedám tu na blogu :)