2015/04/12

Malinové prekvapenie

Keďže som už dávno nerecenzovala balzam na pery (ktorých mimochodom mám momentálne doma asi milión), dnes by som vám chcela ukázať jeden, ktorý ma naozaj milo prekvapil. Už dávnejšie som ho spomínala v jednom nákupovom článku, vtedy som však vôbec netušila aký bude a popravde som od neho ani veľa nečakala.

Aby som teda nechodila okolo horúcej kaše, dnes vám predstavím Neutrogena balzam s nórskou malinou, určený pre suché pery. Ide o klasickú balzamovú tyčinku s hmotnosťou 4,9 g v jednoduchom pevnom bielom obale.


Na internete sa dá o tomto balzame dočítať, že bolo klinicky overené, že receptúra tohto produktu napomáha prirodzeným procesom v pokožke. Deň za dňom by sa stav pier mal zlepšovať, pery by mali byť hladké, jemné, bez šupiniek. Síce som najprv bola pri tejto charakteristike skeptická, no po tom, ako som ho začala používať, som rýchlo zmenila názor.

Jeho tvrdšia konzistencia sa postarala o to, že hoci sa veľmi ľahko nanáša na pery, vydrží na nich celkom dlho. Prežije dokonca aj jedenie, pitie a myslím, že sa stratí len vtedy keď sa úplne vstrebe alebo keď ho utriete. Príjemne vonia, je to jemná malinová vôňa. Čo sa týka chuti, nie je extra skvelá, ale ani nejaká odporná, no balzam na pery nepoužívame preto, aby sme ho jedli, všakže. :)


Musím povedať, že pery VEĽMI DOBRE hydratuje. Doteraz som nemala balzam, na ktorý som sa vždy mohla spoľahnúť, aj keď mám doma nejaké naozaj vydarené, tento ich hravo zahanbí. Ak mám počas dňa pocit, že moje pery sa dostávajú do stavu, v akom ich nechcem mať, prejdem ním po nich a už po približne polhodine cítim, ako sa suchá koža zmäkčuje a postupne stráca. Najlepšiu skúsenosť mám s ním počas noci, kedy si ho nanesiem tesne pred spaním v hrubšej vrstve a za cca 8 hodín môjho spánku mi dá pery kompletne dokopy.

Samozrejme, asi by vás zaujímalo čo stojí v zložení za takýmto zázrakom, preto sa poďme na to teda pozrieť.

Hydrogenated Polyisobutene - syntetický olej, ktorý zmäkčuje pokožku, je vodeodolný, často používaný pri krémoch na opaľovanie, pretože je pri ňom možná SPF ochrana, nie je toxický, nie je alergén a je medzi povolenými zložkami kozmetiky
Synthetic Wax - čiže vosk, aby nám celý balzam držal pokope
Polyisobutene - tiež syntetický olej, vytvára jemný povlak na koži, vlasoch a nechtoch, používa sa tiež na to, aby zloženie držalo pokope, nie je karcinogénny ani nijak inak závadný, nespôsobuje transformáciu buniek
Hydrogenated Microcrystalline Wax - ďalší vosk, bez rizika vzniku rakoviny, alergií a toxických reakcií
Polyglyceryl-3 Diisostearate - stabilizátor, opäť úplne nezávadný
Caprylic/Capric Triglyceride - výťažok z kokosového/palmového oleja
Copernica Cerifera Cera - vosk z listov a pukov karnaubovej palmy
Disteardimonium Hectorite - dispenzátor, úplne nezávadný
Tocopheryl Acetate - antioxidant, kyselina octová + vitamín E, môže pôsobiť ako alergén a je pri ňom malé riziko vzniku rakoviny
Rubus Chamaemorus Fruit Extrakt - extrakt zo spomínanej nórskej maliny
Glycerin - veľmi časté zmäkčovadlo v kozmetike, slabo jedovatý, no využíva sa aj v lekárstve ako prísada do infúzií, alebo aj na znižovanie vnútroočného tlaku, v malých koncentráciach je nezávadný
Alcohol - teda alkohol, trochu nechápem čo tu robí, ale tak nachádza sa až na posledných priečkach
Aqua - voda
Tocopherol - chemická látka podobná vitamínu E, veľmi malé riziko vzniku rakoviny
Parfum - čiže aróma

Teda zloženie je viac - menej v poriadku, žiadne high hazard látky. Navyše, balzam nám vydrží až 3 roky, čo je nadpriemerná doba, keďže balzamy na pery majú zvyčajne záruku 6 - 24 mesiacov.


V závere mi už len zostáva povedať, že som s týmto balzamom neskutočne spokojná a určite nebudem váhať s opätovnou kúpou (aj keď konkrétne tento kus som dostala od kamarátky). Jediným jeho mínusom je asi to, že sa trochu rýchlo míňa. Aj keď to nemusí byť jeho chyba, ale moja, keďže mám nutkanie si pery natierať takmer každú polhodinu. V celkovom hodnotení mu udeľujem plných zaslúžených 10/10.

Čo vy a balzamy Neutrogena? :)

18 komentárov :

  1. Balzám od Neutrogeny jsem ještě neměla, pořád vsázím na Labello. Ale měla jsem krém na ruce a na obličej a byla jsem celkem spokojená :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Týjo, takto vypsané složení, to teda koukám, jak to máš popsané, co co znamená - skvělý! :)
    Na balzámy já jsem blázen, pusu si přetírám pořád :D ale tento jsem ještě nezkoušela

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Maliny ♥
    A koľko stál prosím ťa? Lebo buď som slepá alebo to v texte nemáš :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joj to som tam zabudla uviest :D bol na akciu za 2, no plna cena je do 3 :)

      Odstrániť
  4. Ja sa rovno na úvod, ešte pre tým, než zabudnem, spýtam, kde si ho kúpila? :D Lebo vyzerá fakt veľmi veľmi dobre, aj teraz mám napríklad vysušené pery :D No celkovo sa mi tento článok veľmi páči, rovnako ako i to, že si presne popísala zloženie - ešte som to pri žiadnej recenzii nevidela a ja a chémia nie sme nejakí veľmi dobré kamaráti, preto je super vedieť, čo je čo :D
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mám rty neustále suché a musím pořád mazat a mazat a nic moc mi nepomáhá, možná že se odhodlám a vyzkouším (už jen kvůli vůni:D)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Se suchými rty mám hrozný problem, možná i proto, že si je často koušu a nikdy jsem nenašla žádný, který by mi vážně pomáhal. Labello, Nivea, Balea, nic... a tenhle zní vážně dobře. Co já vím, jsou skvělé i krémy od Neutrogeny, tak jsem docela okouzlena a vážně ho zvažuju. Děkuju za další super typ!^^

    OdpovedaťOdstrániť
  7. neutrogena ma kvalitni veci, i kdyz balzam na rty jsem od nich jeste nezkousela :)

    Soutez o prednabitou kartu do HM za 1 000 Kc ;)
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2015/04/velikonocni-soutez.html

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ďakujem za túto recenziu, vždy som chcela vyskúšať nejaký produkt od Neutrogeny - najskôr nejaké telové mlieko kvôli suchej pokožke a upokojujúcim účinkom po holení. Tak sa na to asi vrhnem a vyskúšam ako to bude vyzerať!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tento balzám som ešte neskúšala. Vďaka Tvojej výbornej recenzii a malinovej vôni určite zvážim jeho kúpu. ;-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
  10. super si rozpísala tie látky! Mňa by však zaujímalo prečo sú tam syntetické oleje, prečo nevedia použiť nejaké prírodné? Je to drahšie alebo?
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No myslím, že je to jednak tým, že prírodné oleje/esencie/látky atď bývajú drahšie, ale aj tak málo značiek, ktoré nie sú prírodné, dáva do svojich produktov prírodné veci, ktoré sa dajú nahradiť chemickými :)

      Odstrániť
  11. Vyzerá zaujímavo a tá malinová vôňa musí byť určite úžasná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ja som momentálne milo prekvapená balzámom od Biodermy s dokonalou malinovou vôňou:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Od Neutrogeny som mala zatiaľ iba krém na ruky, ale bol úžasný, takže by som aj tento balzám veľmi rada vyskúšala :)
    GlitterCircus

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Neutrogenu mám rada a balzamov na pery nebudem mať nikdy dosť, takže asi sa po ňom mrknem ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ja mám balzámov na pery habadej a tiež mám jeden od Neutrogeny a mám pocit, že je lepší ako Labello :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem všetkým za krásne komentáre, teší ma každý jeden ♥ na otázky odpovedám tu na blogu :)