2015/03/22

Starostlivosť o neposlušné vlásky s Baleou

Bohužiaľ, aj ja patrím k tomu typu ľudí, ktorí sa márne snažia skrotiť svoje vlasy aby pôsobili aspoň trochu upravene. Väčšinou mi lietajú na všetky strany, hocijako sa skrúcajú (keďže ich mám kučeravé a nežehlím ich) a vôbec, absolútne ma nepočúvajú. Som však na to už patrične zvyknutá a kedže si ich určite neplánujem žehliť, musím oželieť aj krásne upravené rovné vlásky, kde každý vlas má svoje miesto.

Nedávno sa mi však do rúk dostala vyrovnávacia rada na vlasy od značky Balea. Starostlivosť o vlasy s Baleou som ešte neskúšala, takže po dôkladnom preštudovaní všetkých možných informácií na obaloch som sa chuťou postila do toho. A ako to dopadlo?



Ako môžete vidieť, šampón aj kondicionér sú zabalené vo fialových tubách. Toto balenie sa mi veľmi páči, pôsobí jednoducho, no funkčne, celkovo je praktické a pevné. Odnikiaľ nič netečie, nekvapká, nespozorovala som ani problémy s vrchnákom, hoci občas je otváranie trochu ťažšie. Vôňu zhodnotím veľmi jednoducho - oba produkty voňajú identicky, ako nejaké kadernícke šampóny. Je to príjemná a jemná vôňa a na vlasoch sa drží celkom dlho.

Samotný šampón veľmi dobre pení, stačí ho pomerne málo na celú hlavu. Obsahuje antistatický komplex, čiže by vlasy nemali lietať na všetky strany a elektrizovať spolu s formulou proti kučerám. Takisto obsahuje jemné povrchovo aktívne látky, ktoré chránia pokožku hlavy. Neobsahuje silikóny, čiže vlasy nezaťažuje a to veľmi kvitujem. Navyše, ošetrujúci komplex s panthenolom vlasy hydratuje. Pri jeho použití ho treba jemne vmasírovať do vlasov a chvíľku nechať pôsobiť, až následne opláchnuť. Čo sa týka mňa, chcela by som ešte dodať, že ja mám vlasy, ktoré sa veľmi rýchlo mastnia (vlasy si umývam každý druhý deň), no pri používaní tohto šampónu som spozorovala, že sa to trochu zmiernilo, hoci som si vlasy musela umývať rovnako často. Celkovo tento šampón hodnotím celkom pozitívne, hoci mi vlasy počas používania nezostali nejak extra vyhladené, no lesk im určite dodal a ani nepôsobili tak strapato. Čiže ak nemáte AŽ také neposlušné vlasy, rozhodne ho vyskúšajte. Za cenu okolo 1,50 - 1,80 dostanete 200 ml a toto množstvo vydrží dlho (ako môžete vidieť na fotke, šampón aj kondicionér sú dosť plné aj po častom používaní počas mesiaca). Šampónu udeľujem 7/10. Body šli dolu kvôli tomu, že u mňa sa všetky sľúbené účinky nedostavili.

Čo sa týka kondicionéra, ten pre zmenu sľubuje pomoc s rozčesávaním plus to isté, čo aj šampón. Zloženie je veľmi podobné, absentujú silikóny a takisto sa má naniesť, chvíľu nechať pôsobiť a potom zmyť. Mám však pocit, že kondicionér sa vydaril o trochu viac. Taktiež má 200 ml, cena približne rovnaká ako pri šampóne. Som toho názoru, že tieto dva produkty nemá zmysel používať jeden bez druhého, no pre účely tejto recenzie som tak učinila. Pri použití samotného šampónu boli výsledky fajn, no nie ohromujúce, avšak kondicionér sa mi osvedčil trochu viac, aj popri hocijakom inom šampóne (najčastejšie detský Johnsons). Práve preto mám pocit, že sa vydaril o trochu viac, avšak ak použijete toto "kombo" naraz, môžete byť spokojní aj so šampónom. Kondicionéru udeľujem o bod viac, čiže 8/10.


Ešte by som vám chcela ukázať konzistenciu oboch produktov, ktorá zodpovedá štandardným očakávaniam. Šampón je pochopiteľne o trochu redší ako kondicionér.

Čo vy a vaše skúsenosti s vyhladzovaciu radou od Balea, prípadne nejakými inými? :)

15 komentárov :

  1. Vyhladzovaciu radu od nich som ešte nejako neriešila, no pravdepodobne si ho pri najbližšej návšteve DM-ky kúpim keďže môj už dochádza :) myslím si že nemám čo stratiť keďže si ho pekne a pozitívne zrecenzovala :) vďaka za tip :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Určite sa po ňom poobzerám, sama mám vlasy ani nie kučeravé, ani zase rovné, lietajú všade, kde sa im zachce a aj keď niekedy príde deň, kedy sa zobudím a pri prvom pozretí do zrkadla si poviem, že "dnes je určite good hair day", tak len vyjdem von a keď dôjdem do školy, je to jedna veľká pohroma :D
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Po prečítaní tejto recenzie asi skočím do DM-ky :D moje vlasy tiež lietajú kade tade, tak uvidím - dám mu šancu :)

    www.la-blanche.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mám Baleu a jej šampóny veľmi rada, hlavne Glossy Braun a z kondicionérov čierny Oil Repair, tento rad som ešte neskúšala, z vyhladzujúcich sa mi zvyčajne mastia vlasy, ale za skúBiankašku to určite stojí.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Balea je asi najvydarenejšia značka. Najradšej mám od nich ten olejček, ktorý sa tu už v komentároch spomínal.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nějaký takový kondicionér od Baley jsem také vyzkoušela. Už ale nevím, který přesně to byl. Ale hlavní je, že jsem byla spokojená :-). Skvělé výsledky za pár korun :-).
    Zvu vás všechny do soutěžě, ve které můžete vyhrát den se společností YVES ROCHER, BLOGGERKAMI a přidat se k projektu SÁZEJME PRO PLANETU, díky kterému spolu zasadíme stromečky pro výrobu produktů značky YR a pro záchranu přírody :-)!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Produkty nevypadaji spatne, sice mam vlasy rovne, ale elektrizuji mi hrozne :-D Sice jsem ted z jednoho kondicioneru od Balea byla dost zklamana, no mozna bych dala jeste nejakemu sanci :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Měla jsem hnědou řadu a byla naprosto úžasná =)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. musím sa ti veľmi poďakovať za túto recenziu :) už mám túto radu vyskúšanú a som neskutočne spokojná :) konečne mi prestali elektrizovať vlasy!!!! takže ešte raz vďaka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. od balei mam z tejto "edicie" sampon na objem vlasov, a nic z toho mam pocit :D ale tak, za tu cenu... ale inak mam baleu rada :)
    www.gummybaum.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Měla jsem zatím jenom řadu Oil repair, o téhle jsem vůbec nevěděla...Musím vyzkoušet! Mám takové krepaté, rozlítané vlasy, teď používám vyhlazovací od Yves Rocher, je sice dobrý, ale znovu už bych ho kupovat nechtěla, takže zřejmě pořídím tento, díky za tip:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ja tiež občas používam kondicionér od Baley... má taký čistohnedý obal :D má príjemnú vôňu, dobre sa nanáša, vlasy po ňom nemám mastné a má nízku cenu. Tieto Balea výrobky sú naozaj dobré a môžu vyhovovať takmer každému. :)
    A na vyhladzovanie vlasov sa vždy niečo zíde. Niekedy keď si umyjem vlasy pozdejšie niekedy večer a zaspím s mokrými, tak to tak aj vyzerá. :D Čo by som dala za to, keby som mala rovné vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. no, rozmýšľam že vyskúšam niečo na vlasy od balei pretože do teraz som mala samé elseve a glisskur a takéto "reklamové" produkty a mám pocit že všetky robia to isté tak skúsim prejsť do lacnejšej kategórie či je to porovnateľné :) Lovely Beauty Book

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Od Baley mám teď kondicionér s vůní manga, vlasy po něm jsou rozčesat skvěle, nijak je nezatěžuje, já jsem spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem všetkým za krásne komentáre, teší ma každý jeden ♥ na otázky odpovedám tu na blogu :)