2015/02/08

Súboj dvoch kakaových velikánov

Dnes vám pre vás nachystaný prvý článok, v ktorom budem porovnávať dva produkty. Ako ste si už mohli všimnúť v nadpise, produkty budú mať v sebe niečo kakaové. Konkrétne teda ide o týchto dvoch fešákov - obnovujúci telový krém s kakaovým maslom a vitamínom E od Avonu a kakaové telové maslo určené pre suchú pokožku od značky Balea.


1. OBAL - no dobre, možno to nie je taká podstatná zložka každého kozmetického produktu, no v dnešnej dobe, kedy sa predáva hlavne výzor, si výrobcovia nemôžu dovoliť jednotvárne obyčajné obaly, okolo ktorých prejdete v obchode ako víchor. A navyše, u mňa obal rozhoduje (nie som povrchný človek, nemyslite si), mám slabosť pre milé kozmetické vecičky, ktoré potešia nielen pokožku, ale aj oko. :) Ako si teda môžete všimnúť, obe značky sa posnažili a obom značkám to (aspoň podľa mňa naozaj vyšlo). Zatiaľ čo Avon na mňa pôsobí viac prakticky, Balea sa trochu vyhrala a tak na  pultoch skončili kakaové maslá s obalom, ktoré mi trochu pripomínajú blížiaci sa Valentín. Toto však neuberá na cti ani jednému, preto spolu s faktom, že obaly sú pevné s ľahko otvárateľným vrchnákom, ktorý sa šrobuje, udeľujem každému bod. 

Avon vs. Balea - 1:1

2. VÔŇA - s vôňou kakaovej rady na telo od Avon som bola oboznámená ešte predtým, ako sa ku mne dostal telový krém. Mala som od nich už krém na ruky a práve on rozhodol o tom, že si kakao chcem na seba mazať po celom tele, nielen po rukách. Musím však povedať, že tam necítim čisté kakao, ale kakao s niečím, je to však pre mňa veľmi príjemná vôňa. Čo sa týka Balea masla, taktiež vonia úžasne, po strhnutí fólie vám izbu naplní vôňa čokoládového pudingu. A čo výdrž? U oboch ju môžem pochváliť, vydrží viac ako 24 hodín, avšak malým sklamaním pre mňa bolo to, že po natretí Balea masla na pokožku sa vôňa mení a pre mňa nemá nič spoločné s kakaom, je taká sladká, že mi pripomína med. Preto udeľujem bod iba Avon telovému krému.

Avon vs. Balea - 2:1

3. KONZISTENCIA - maslo je maslo, krém je krém. Každý si zaslúži bod. 

Avon vs. Balea - 3:2

4. ÚČINKY - čo sa týka účinkov, naozaj ich nemusím dlho obkecávať. Ak by boli negatívne, napísala by som sem dlhý sloh, ale keďže oba produkty sú veľkým prekvapením v dobrom zmysle, krásne hydratujú pokožku, prevoňajú ju a naozaj splnia to, čo sľubujú. 

Avon vs. Balea - 4:3


Absolútny víťaz - obnovujúci telový krém s kakaovým maslom a vitamínom E od Avonu


Na záver teda už len dodám, že som s oboma produktami spokojná, no tesne to vyhral telový krém od Avonu, ktorý s veľkou obľubou aplikujem na nohy po holení. Jeho zaujímavou vlastnosťou je, že (ako ste si mohli všimnúť na fotkách), v kelímku má bledohnedú farbu, no po aplikácií na pokožku je biely. 

Máte skúsenosti s týmito produktami? Ak áno, tak aké? 

9 komentárov :

  1. Mne čosi na krémoch vadí (ale sama neviem čo), ale ten s kakaovým maslom od Avonu máme doma a je perfektný :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten z AVONu má skutočne dokonalú vôňu, a ten z Balei som žiaľ ani nevidela :D Ale ak by som si mala vybrať, u mňa asi vyhrá Balea hlavne kvôli tomu zloženiu, a taktiež sa mi nepáči ani to že Avon tie obaly "neuzatvára" tým plieškom, iba vrchnákom. Ale nápad na článok je super, snáď takýchto súbojových urobíš viac :3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja by som si vybrala Baleu. Tato znacka mi je sympatickejsia :-)
    /kaviareň/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som skúšala zatiaľ len Avon a to maslo bolo vynikajúce, akurát tá vôňa mohla byť viac kakaová, cítila som skôr vôňu arašídov, ale inak hydratovalo vynikajúco, nadpriemerne, nie ako bežné telové mlieka, rozotieralo sa výborne a asi aj vďaka tomu som ho pomerne rýchlo minula, ale bolo super, nebyť tej nepraktickej formy predaja určite už mám ďalšie balenie.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tá bledohnedá farba vyzerá strašne pekne, tak chutne :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ten krém od Avonu jsem nikdy nezkoušela, ale ráda používám máslo od Baley :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som si nedávno kúpila ten od Baley.. je skvelý, v drogérii mi naozaj krásne voňal.. no keď som ho na seba natierala, tak mi už doslova smrdel. Neviem prečo, nepripomína mi to kakao, teda aj áno..ale ako keby tam bolo ešte niečo, čo kazí tú príjemnú vôňu..preto rozmýšľam nad kúpou iného masla alebo telového mlieka.. super recenzia. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mám Baleu i Avon, miluji ten Avon krém a kupuji si ho do zásoby :o) Baleu jsem ještě neotevřela, ale už se těším!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem všetkým za krásne komentáre, teší ma každý jeden ♥ na otázky odpovedám tu na blogu :)