2016/02/25

Čistenie pleti a tela s Weledou + oznam

Po naozaj dlhej dobe prichádzam s recenziou. Ide o dva produkty, ktoré mi zaslala Weleda na testovanie ešte niekedy v lete (áno, trvalo mi to). Snažila som sa ich však šetriť, aby som mala možnosť niečo o nich napísať a zároveň poznať ich účinky.



Ako prvému sa pozrieme na zúbok osviežujúcemu čistiacemu pleťovému mlieku 2 v 1. Produkt je balený v papierovej škatuľke, ktorú som však bohužiaľ niekde zapatrošila, hoci som si istá, že ju mám doma. Po jej otvorení na vás vykukne takáto krásna modrá sklená fľaštička s objemom 100 ml.

Použitie je veľmi jednoduché - stačí použiť vatový tampónik a môžete ho smelo nanášať na pleť. Mlieko sťahuje póry a svojím zložením prispieva k celkovému zlepšeniu pleti. Pleť je hlavne menej náchylná na tvorbu akné. Toto mlieko obsahuje výťažky z ruže, kosatca, či granátového jablka. Vôňou mi však veľmi pripomína čajovníkový olej - táto vôňa je veľmi aromatická a silná. Mne osobne nepríjemná nie je, no viem si predstaviť, že pre niekoho by mohla predstavovať prekážku. Takisto som si všimla, že tampón po vyčistení pleti je trochu špinavý, takže mlieko naozaj vyťahuje z pleti nečistoty. Taktiež by malo byť vhodné na odstraňovanie make-up-u, to som však neskúšala. Neodporúčala by som ho však používať na odlíčenie očí, vďaka jeho vôni by vás určite štípali. Čo sa týka konzistencie, doslova a do písmena ide o mlieko.


Jeho konzistencia však môže byť nevýhodou, keďže sa veľmi rýchlo míňa. V zložení nájdeme vodu, zmes prírodných éterických olejov, mydlový základ z olivového oleja, výťažok z kosatca, destilát z hamamelisu, lanolín a alkohol. Mlieko zoženie na eshope Weledy za 11.95 eur.


Druhým produktom je mandľová sprchovacia emulzia ktorá je určená hlavne pre citlivú pokožku. Svojou jemnosťou šetrne, ale zároveň účinne čistí celé telo a upokojuje ho. Keďže pôsobí na tvorbu lipidov, pomáha udržať pokožku hydratovanú. Zaujímavou je pre mňa vôňa, ktorá sa počas sprchovania akoby mení - v tube cítim kvetovú vôňu, po kontakte s vodou však cítim orieškovú vôňu. Obe alternatívy sú však veľmi príjemné. Hoci citlivú pokožku nemám, sprchovacia emulzia je veľmi príjemná. Páči sa mi aj obal, ktorý považujem za naozaj praktický.


Konzistenciou pripomína telové mlieko, čo zaručuje jej výživnosť. V zložení sa nachádza voda, mandľový olej, alkohol, coco-glukozid, cocoyl glutamát disodný, bambucké maslo (sheabutter), karagénan, kyselina citrónová, xantánová guma, cocoyl glutamát sodný, zmes prírodných éterických olejov. Sprchovaciu emulziu zoženiete v DMkách, alebo na eshope Weledy za 7.96 eur.
-----------------------------------------------------------------------------------------

SĽUBOVANÝ OZNAM: Týmto článkom bohužiaľ oficiálne zahajujem koniec blogu. Počas mojej naozaj dlhej neprítomnosti (takmer polroka!) som si uvedomila, že postupom času som videla tento blog skôr ako povinnosť a nie ako niečo, čo robím pre seba a samozrejme aj pre vás. Hoci ma to bavilo, som toho názoru, že ak človek dospeje do štádia, kedy mu je blog skôr na príťaž, nemá to už veľmi zmysel. Vaše blogy som však počas svojej neprítomnosti veľmi rada čítala a budem to robiť aj naďalej. :) A ak chce so mnou niekto zostať naďalej v kontakte, napíšte na môj mail veve.hub@gmail.com a dohodneme sa. Držím vám všetkým palce, nech sa vám darí a hlavne - nech vám to píše! :)) 

5 komentárov :

  1. Vero, je to škoda, ale na druhú stranu mať blog , ktorý nepíšeš s radosťou je skôr ako ďalšia záťaž vo forme povinnosti ako nejaké hobby v rámci voľného času. V kontakte snáď budeme aspoň cez IG aj naďalej :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Oba vyrobky od Weledy vyzeraju zaujimavo. Co sa tyka blogovania, je to skoda, lebo clanky boli prinosne. Mozno sa vsak raz vratis.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mléko bych rada zkusila, čtu na něj samou chválu. O konci blogu také občas přemýšlím, ale pak mi psaní chybí. Ať se ti v životě daří

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To mlieko vyzerá celkom dobre - keďže sa musím už poobzerať po niečom novom, možno moje nové čistiace mlieko bude práve toto :D

    Keď som zbadala nový článok na tvojom blogu, tak som sa nesmierne potešila. Ale viac než len chápem tvoje rozhodnutie - ak to už neberieš ako oddychovú voľnočasovú aktivitu, tak s tým prestaň. Veď nemusíš blog úplne rušiť - to by bola škoda, ale nechať ho len tak, prípadne ho môžeš len zosúkromniť. Ale aby - keď si o nejaké dva mesiace povieš, že predsa len by si sa k tomu rada vrátila -, si nemusela zrušenie blogu ľutovať.
    Ale som veľmi veľmi rada, že so ťa mola spoznať ♡
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tuuto seledu kozmetiku už chcem dávno vyskuušať ale zatial nato enprišla príležitosť :)

    Tammybeaty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem všetkým za krásne komentáre, teší ma každý jeden ♥ na otázky odpovedám tu na blogu :)