2015/07/22

Chinínový zázrak?

Takmer po dvoch mesiacoch vám prinášam recenziu, na ktorú som bola aj ja sama veľmi zvedavá a túžobne som očakávala, že bude pozitívna. Viem, že ľudia po používaní chinínového šampónu na vlasy a chinínovej vodičky od značky Milva, pozorujú zmeny už po prvom mesiaci, ale ja som si predsa len trochu ešte počkala, aby som to vedela naozaj zhodnotiť a dôkladne spozorovať všetky zmeny. Tento článok by som chcela odporučiť všetkým, ktorí by chceli zlepšiť korunu svojej krásy - vlasy, a hľadajú možné aj nemožné prípravky. A či ide teda naozaj o chinínový zázrak sa dozviete na jeho konci. :)



Chinínový šampón na vlasy sa predáva v 200 ml verzii, no momentálne ho môžete zohnať aj v 500 ml (o tom vám niečo poviem na konci článku). Mne počas takmer dvoch mesiacov používania vydržal doteraz a ešte stále ho mám, no už iba na dne - odhadujem tak na 3 použitia. Vlasy si umývam každý druhý deň.

Na začiatku používania ma trochu prekvapila vôňa, nie je vyslovene nepríjemná, no mne až tak nesadla, avšak po pár použitiach som si na ňu zvykla. :) Veľmi zaujímavým je však efekt, ktorý cítite už pri oplachovaní šampónu z vlasov - ide o pocit "suchých vlasov", ktorý však s uschnutím samozrejme mizne a tak sú vaše vlasy zbavené všetkej mastnoty a dôkladne umyté. Je to úplne niečo iné, ako keď si umyjete vlasy nejakým iným šampónom, akoby neboli absolútne ničím zaťažené.

Za zmienku takisto stojí, že stav vlasov sa zlepšuje takmer okamžite. Nečakajte však, že sa po prvom použití ráno zobudíte s hrivou leva, ide skôr o to, že vlasy sa mi začali viac lesknúť, pôsobiť zdravšie a uhladenejšie. Na stránke Milvy na facebooku som si všimla, že veľa ľuďom sa zmiernilo mastenie vlasov. Bohužiaľ, ja som takúto zmenu nespozorovala, čo ma celkom mrzí, no možno časom. :)

A čo jeho zloženie? Aqua - voda; Sodium Laureth - 2 Sulfate - čiže látka na penenie; Cocamidopropyl Betaine - organická látka získavaná z kokosového oleja, niektorí ľudia však môžu pozorovať alergické reakcie, nie však nejako nebezpečná a používa sa vo vlasových prípravkoch na uhladenie vlasov a proti "elektrizovaniu vlasov"; Sodium Chloride - soľ, v produktoch na vlasy sa používa na upravenie prirodzenej vlhkosti vlasovej pokožky a vlasov, čím by sa malo zmierniť mastnenie; Propylene Glycol - ako zvlhčovadlo; Parfum - čiže vôňa; Citric Acid - kyselina citrónová, ktorá je prírodným konzervantom a zmäkčovadlom vody; Quinine HCl Dihydrate - chinín; Methylcloroisothaizolinone a Methylisothaizolinone - konzervanty.


Chinínová voda sa predáva tiež v 200 ml balení. Ide o fľašku s klasickým rozprašovačom, ktorý umožňuje aplikáciu až na pokožku vlasov. Má rovnakú vôňu ako chinínový šampón a mala by sa po umytí vlasov nastriekať na ne, pokým sú ešte mokré, vmasírovať do pokožky a nechať uschnúť.

Musím sa priznať, že som si všimla, že pri používaní šampónu + vodičky moje vlasy mastnia o čosi viac, a tak chinínovú vodu nepoužívam až tak často, hlavne keď sa niekam chystám a potrebujem, aby mi vlasy vydržali v lepšom stave dlhšie. Ako som už vyššie spomínala, veľa ľudí s týmto problémy nemá a tak to môže byť vyslovene len môj problém, takže by som za to tieto prípravky rozhodne nezahadzovala.

Je to však celkom škoda, keďže v kombinácií so šampónom by to bolo skvelé kombo na vlasy. :)

Zloženie je o čosi kratšie ako u šampónu a tak sa skladá z Aqua, Quinine HCl Dihydrate, Methylcloroisothaizolinone a Methylisothaizolinone.



No a čo účinky?

Jednou z charakteristických vlastností pre túto kozmetiku je, že by mala zabraňovať, alebo zmierňovať padanie vlasov. Aj tu sa mi tento účinok potvrdil a vlasy mi padajú menej, hoci úplne padať neprestali. A čo účinky na rast vlasov? Po ani nie dvoch mesiacoch sa teším z množstva nových malých rastúcich vlasov. :) Ako o tom viem? Všímam si ich hlavne v okolí čela, kde som ich nikdy nemala a takisto mi všemožne odstávajú na všetky strany po tom, čo si vlasy zaviažem do vrkoča a poviem vám, že s tým som "problém" teda nikdy nemala. :) Takisto mi trošičku vlasy zhustli a už sa teším, keď narastú aj tie malé anténky, keďže ich budem mať vďaka tomu ešte hustejšie. A celkovo mi dĺžka vlasov narástla približne o 4 centimetre. :)

Toto všetko ma presvedčilo o tom, že pri Milve ešte zostanem a svedčí o tom aj veľká 500 ml fľaška šampónu, ktorú som si objednala. Za cenu 9.50 sa oplatí viac a zohnať ju môžete pomocou fb stránky Milva, kde si nájdete kontakty na odberné miesta vo vašom okolí. Ak však stále váhate a stačilo by vám aj malé balenie, môžete ho zakúpiť na stránkach chinin.sk


Ďakujem Milve Slovensko za poskytnutie produktov na recenziu. :) 

Pripájam už len fotku môjho chinínu a prajem krásny zvyšok dňa! :)

16 komentárov :

  1. Mňa našťastie mastné vlasy netrápia a niekedy si ich umyjem až na štvrtý deň. Trápi ma však vypadávanie vlasov. Je to otrava a po promóciách kedy mi kaderníčka spravila vlasy ani nehovorím. Už som ich mala ako tak preliečené a som zase na začiatku lámu sa ale sú to oveľa väčšie dĺžky ako predtým.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús aj zinkove tabletky z DM :) tie boli celkom OK keď som ich mala :)

      Odstrániť
  2. love this post :)

    http://itsmetijana.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Musím konečne niečo vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To musí byť naozaj zázračný šampón :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super článok, mám problémy s hustotou vlasov, aj s tým, že mi elektrizujú (lebo sú kučeravé:D). A toto je myslím, podľa tvojho hodnotenia zázrak, hh.
    Girl Who Is Obsessed | girlwhoisobsessed.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám tiež kučeravé takže viem o com hovoríš :-D ale teraz ich až také hrozné nemám :-)

      Odstrániť
  6. Ten vyzerá fakt úžasne! Som nedávno rozmýšľala, že by som potrebovala niečo účinnejšie na vlasy, tak keď mi dojde ešte ten jeden čo mám v zásobe, pozriem sa asi po tomto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. mňa ten obal úplne odrádza, ale tvoja recenzia ma celkom presvedčila :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tyjo o tom jsem ještě neslyšela, ale vypadá to skvěle! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Když jsem si přečetla o kolik ti narostly vlasy, hned se jdu po těch přípravkách podívat :-X

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Je super, že ti šampon tak sedl, asi ho budu muset taky vyzkoušet, už o tom dlouho uvažuji :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. No, jednoznačne sa po nich poobzerám a aj si ich zaobstarám, lebo i mne celkom dosť padajú vlasy a chcem ich aj trochu zahustiť ♥
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  12. 4cm!!:O tak to abych si to také pořídila:D

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Milva, pre mňa úplne neznáma značka ☺ ale po tvojej recenzii si ju asi pôjdem vygoogliť ☺ inak super, že si si našla tak vyhovujúci šampón pre tvoje vlasy, niekedy je to hľadanie na roky ☺

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem všetkým za krásne komentáre, teší ma každý jeden ♥ na otázky odpovedám tu na blogu :)