2015/05/19

Zoznámte sa s Weledou

Hoci si nemyslím, že Weleda bude pre vás neznámou značkou, aj tak vám ju predstavím. :) Ide totiž o značku, s ktorou sa mi podarilo nadviazať spoluprácu, čo ma naozaj veľmi teší. Našu spoluprácu som sa rozhodla začať článkom o tejto značke, aby som vám predstavila viacej jej históriu, kvality a pod., aby ste mali lepšiu predstavu. :) Poďme teda do toho.


História Weledy sa začala písať už v roku 1918, kedy boli vo švajčiarskom Dornachu založené laboratóriá, v ktorých sa mali vyrábať liečivá, prírodná kozmetika a dietetiká. Základy tejto značky vypracoval prírodovedec a filozof Rudolf Steiner s pomocou lekárky Ity Wegman. A tak v roku 1921 vznikla prvá pobočka Weledy v meste Arlesheime, taktiež vo Švajčiarsku a takisto v tom istom roku vznikla aj pobočka v nemeckom Schwäbisch Gmünde, ktorá je v súčasnosti najväčším podnikom tejto spoločnosti.

Weleda sa samozrejme ako značka dostala aj na naše územie. V roku 1926 bola založená v bývalom Československu a pôsobila do roku 1950. Následne bola zrušená, no v roku 1991 sa opäť obnovila jej činnosť. Čo sa týka Slovenska, pôsobí tu od roku 2000. Weleda však nie je malou firmou, ide o značku, ktorá má dcérske spoločnosti vo viac ako v 50 krajinách sveta na všetkých kontinentoch. Ide o prevažne farmaceutickú spoločnosť, ktorá patrí medzi tie, ktoré majú certifikát NaTrue. Takisto je súčasťou systému "Zelený bod" a tým garantuje recykláciu obalov.

To však nie je všetko. Weleda sa riadi heslom "fair-trade", kladie dôraz na ekológiu ako takú, snaží sa o zosúladenie človeka s prírodou. Pri kúpe ich výrobkov si môžete byť istí tým, že pestovatelia ruží z Turecka či aloe vera z Brazílie dostanú to, čo si za svoju prácu zaslúžia.

Tak teda v skratke - Weleda už vyše 90 rokov vyrába lieky a kozmetiku, ktoré sú v harmónií s prírodou, čo znamená, že sú v harmónií aj s našim zdravím. :)

Asi ste však aj zvedaví, ako zatiaľ prebieha moja spolupráca s touto skvelou značkou, tak vám ju mierne načrtnem:


Pred asi týždňom som oslovila mailom Weledu s tým, že rada s nimi nadviažem spoluprácu, ak budú mať záujem. O pár dní mi prišiel veľmi milý mail od pána riaditeľa slovenskej Weledy, že so mnou spoluprácu taktiež radi nadviažu. :) Komunikácia bola bezproblémová, dostala som možnosť vybrať si dva produkty na recenziu. Voľba padla na ich balzam na pery Everon (aké nečakané :D) a kosatcový nočný krém, keďže kozmetika z kosatca je určená na mastnú pleť, ktorú mám ja. Balíček mi prišiel v pondelok a skôr ako sa môj extrémne akčný trhač stihol realizovať na pani poštárke, balík som si prevzala. Po otvorení ma čakalo veľké množstvo bublinkovej fólie, čo je super, pretože sa produktom nemohlo nič stať; sľúbený balzam na pery a nočný kosatcový krém a ako prekvapenie cestovné balenia ďalších dvoch krémov z tejto rady (denný a hydratačný) plus číslo časopisu Horoskopy & Lifestyle, kde okrem horoskopov sú články napríklad aj o zdraví a vzťahoch, čím ma tiež veľmi potešili. :)

Recenziu na tieto produkty čakajte v blízkej dobe, dúfam, že sa na ňu budete tešiť minimálne tak ako ja z tejto spolupráce. Čo vy a Weleda? :)

20 komentárov :

  1. Veron to je super ♥
    Tebe sa takéto spolupráce úplne hodia, dobre si vybrali. Máš skvelé kozmetické články, a síce ja nie som ich fanúšik tvoje si rada prečítam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Týjo, gratuluji :) Myslím, že udělali dobře, když s Tebou navázali spolupráci :). Rozhodně jim to tu skvěle zrecenzuješ! Hodně štěstí, třeba se podaří navázat spolupráci i s dalšími :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to je skvela spolupraca :) Produkty vyzeraju super ;)
    MORE than FASHION

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tuhle značku vídám vždy v časopisech, ale nikdy jsem od ní nic nezkoušela.... Asi bych to měla napravit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. S touto značkou jsem se párkrát setkala,ale nijak mne nezaujala ke koupi. Ovšem teď si to asi rozmyslím, myslím, že jsi odvedla super práci, skvělá recenze! :)

    Lumiere of Fashion

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jé, tak to gratuluji vypadá to opravdu skvěle :)
    PS: U mě na blogu právě probíhá GIVEAWAY!:)
    Budu ráda, když se zapojíš!:)
    http://www.lovies47.cz/2015/04/giveaway-03.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. teším sa na recenzie veľmi, už dlho si chcem niečo kúpiť a vyskúšať, ale neviem sa rozhodnúť aké produkty :)
    letná giveaway
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
  8. No super gratulujem k spolupráci, táto značka ma dosť láka, zatiaľ som skúšala len mini balenie krému z radu Wild Rose.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Také jsem oslovila dvě firmy, tak jsem zvědavá :-)
    Jinak super článek a moc hezký blog! :-*
    http://thedefinitelydifferent.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. nice post! kisses :)

    http://www.itsmetijana.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Veronika, gratulujem k spolupráci ☺ budem sa tešiť na tvoje recenzie

    OdpovedaťOdstrániť
  12. very nice!

    http://www.itsmetijana.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Od Weledy jsme zatím neměly tu čest nic vyzkoušet, určitě se těšíme na tvoje recenze! :-)

    NARA // czech fashion blog
    www.natalieklara.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Gratuluji k spolupráci! Tuto značku jsem doposud neznala :O :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Weleda je skvelá značka, aj ja s ňou spolupracujem a som veľmi spokojná :) gratulujem k spolupráci a určite ňou nebudeš sklamaná :)
    theVandasdiary

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem všetkým za krásne komentáre, teší ma každý jeden ♥ na otázky odpovedám tu na blogu :)