2015/07/10

Letné nezbytnosti časť prvá

Tvrdením, že leto je už naplno tu pravdepodobne v čase týchto horúčav, nikoho neohúrim. Malá inšpirácia v podobe letných kozmetických vychytávok však nikomu neuškodí, a tak si vďaka tomuto článku môžete prezrieť tie moje, prípadne utekať do obchodu po niektoré z nich. :) Pôvodne som chcela všetky napchať do jedného článku, ale blogger mi to kazil, takže na druhú časť sa môžete tešiť čoskoro!


Krém na ruky od Oriflame s extraktom z čerešní pre mňa predstavuje ideálnu letnú vôňu krému na ruky. Osvieži, krásne ruky prevonia a jemne ich hydratuje. 75 ml tohto čerešňového počinu zoženiete pri troche šťastia v cene od 1.30 do 2 eur. Univerzálny krém sa zíde v akomkoľvek ročnom období, u mňa je to najčastejšie klasická modrá Nivea. Príjemnou letno zmenou však môže byť táto malinová limitka Balea, ktorá je menej hutnejšia, no stále dostatočne na to, aby zažehnala nejakú suchú pohromu. Ja som ju vyhrala v giveaway Janky Bianky, preto neviem s istotou povedať, či ju ešte v DM zoženiete, no ak nie, pripravená je pre vás ďalšia a vraj krásne kvetinová. :) Cena je 1.39. Mentolové Labello je mojou náhradou za mentolový Baby Lips, ktorý sa u mňa ohrieval rok a v podstate som s ním bola spokojná vďaka chladivému pocitu na perách. Labello však za ním rozhodne nezaostáva a okrem výraznejšej mentolovej vône a krajšieho obalu ponúka perám dlhší chladivý pocit. Treba však naniesť trochu hrubšiu vrstvu. :) A ani tá hydratácia nie je najhoršia. Kupovala som ho v DM za 1.25 eur, mám však pocit, že táto akcia už skončila, no do 20.7. nájdete v každom Tescu všetky Labellá za 1.69.



Hoci mám vo všeobecnosti rada sladké vône, v lete sa orientujem viac na tie sviežejšie. Parfému BVLGARI BLV som trochu dlhšie prichádzala na chuť, no teraz sa mi fakt páči. Výdrž skvelá, vôňa je veľmi svieža a fakt pekná keď sa trochu rozvonia. Kúpite na rôznych e-shopoch. Garnier mineral Invisible je už takou mojou klasikou, na ktorú som už recenziu písala. V skratke môžem povedať, že ide o celkom spoľahlivý antiperspirant/dezodorant a za vyskúšanie určite stojí. Dove Powder Soft je celkom novinkou, púdrová vôňa je veľmi pekná a jemná a ani s potením to nie je najhoršie. Ak sa však potíte počas leta vo väčšej miere, myslím, že vám veľmi nepomôže. V DM je dlhodobo znížený a kúpite ho za 2.70.


Sprchové gély od Balea sú vždy prudko návykové, o letných limitkách ani nehovoriac. Kombinácia kokosu a ananásu je fakt božská, pripomína piňacoladu a je radosť sa ňou sprchovať! Melón je už takou letnou klasikou, ktorá nesmie chýbať či už v chladničke alebo v kozmetike. A za cenu 99 centov tiež nie je o čom. Čerešňové telové mlieko od Dermacolu som statočne ofrfľala tu, ale keďže ho vyhodiť nechcem, na prevoňanie celého tela počas leta je ideálne. Pohybuje sa v cenovej relácií 3 - 4 eur.


Osviežovanie sa je takisto v lete pravidlom. Skvelo na to poslúži telový sprej od Avonu s vôňou čerešňového kvetu. Keďže ide o telový sprej, je zbytočné komentovať výdrž, hoci ani tá v podstate nie je najhoršia a navyše táto vôňa fakt poteší všetky zmysly. Akurát ma mrzí, že ho foťák nechcel zobrať v plnej jeho kráse. V katalógu býva najčastejšie za 2.50. Ružová voda Milva je pre mňa stále pokladom, podrobnejšia recenzia je tu. Cenu nájdete na stránke chinin.sk.

Aké sú vaše letné kozmetické vychytávky?

11 komentárov :

  1. Tiež mám rada na leto chladivé mentolové balzamy. Asi dva roky dozadu som mala aj ja toto Labello Mint a bola som spokojná. Toto leto mám zase EOS Sweet Mint a tiež som spokojná len to balenie, je mi nepraktické :D strčiť to do listovej kabelky je na šľaktrafenie :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mamnejake mentolove balzamy ale že by som ich mala nejako v obľube to veru nie:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten mentolový balzám si musím kúpiť! A sprcháče vyzerajú super! Úplne s tebou súhlasím :D

    www.hellomynameisev.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten krém od Baley si už dlhšie chcem kúpiť a ten melonový sprcháč je super :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Po tom kréme pokukujem už dlho a stále ho majú :) Taktiež milujem mentolové pomadky, túto Labello som ešte nemala, ale mentolový Eos a pomadka Sierra Bees sú takisto skvelé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. O tom, ako tie Dermacol mlieka hydratujú veľa neviem povedať, ale používali sme jedno v škole s kamarátkou miesto krému na ruky a zdalo sa byť celkom fajn. Ale ich vône mám veľmi rada.
    A ten krém Balea vyzerá super, mám rada ich produkty, možno sa po ňom popozerám:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Třešňový sprcháč od Baley mám teď taky, krásně voní, jen mě nevyhovují ty jejich obaly, špatně se mi z toho sprcháč dostává

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ten balzám malinový na rty (doufám, že to balzám je), vypadá lákavě. Na Balea sprchové gely jsem alergická, tak k nim alespoň chodím čichat a Garnier mineral invisible mě hrozně zklamal. Četla jsem na ně tolik pozitivních recenzi, ale mě vůbec nesedl :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to krém veď je to písané v článku hneď pod obrázkom.

      Odstrániť
  9. Ja som mala podobný Garnier, teda fľaštička bola podobná bol guličkový a vyhodila som ho lebo neskutočne schol. Som ho chvíľu nepoužila a už som mala po celej tej guličke samé šupky a celé to bolo hnusne mazľavé. Neviem aký je v tom rozdiel lebo oba ako pozerám v tvojej recenzii sú tekuté.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ten sprej od avonu mám taky, vždy se k němu v létě vrátím :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem všetkým za krásne komentáre, teší ma každý jeden ♥ na otázky odpovedám tu na blogu :)