2015/04/26

Menšie sklamanie v podobe telových mliečok od Dermacolu

Negatívnu recenziu som ešte nepísala a aj ma mrzí, že musí byť akurát na takéto voňavé vecičky. Ide o telové mlieka z ovocných radov od Dermacol, konkrétne o melónové osviežujúce a čerešňové energizujúce. Melónové mliečko mám doma už nejaký ten piatok, úprimne povedané, čakala som, že sa nejako ešte prejaví a dala som mu na to aj dosť času. No, neprejavilo sa. Čerešňové som vyhrala v giveaway u Ely spolu s čerešňovým sprchovým gélom a za oba produkty jej ešte raz ďakujem. :)

Ono, v podstate by tieto telové mlieka také zlé neboli. Voňajú veľmi pekne, síce trochu umelo, ale mne to neprekáža. Naozaj telo osviežujú aj energizujú, ale v tom má zásluhu skôr tá vôňa a to, že na mňa celkovo pôsobí pozitívne ak mám na sebe natreté niečo voňavé. Prvým mínusom tejto recenzie však bude, že vôňa sa na tele drží naozaj minimálne.



Ďalším mínusom budú účinky. Teda skôr nebudú, keďže žiadne nie sú. Pokožku nehydratujú, nenechávajú jemnú a ani vláčnu. Takisto nemôžem hovoriť o podpore regenerácie alebo o ochrane pred vysušením. Ak by výrobcovia nesľubovali tieto účinky a mlieka by slúžili len na osvieženie a prevoňanie, nemohla by som povedať žiadne krivé slovo, ale keďže oficiálny text na obale popisuje takéto účinky, som z toho trochu sklamaná.

A keď už neohúrime účinkami, tak by sme mohli aspoň zložením, pravda. Alebo aj nie. Totiž, melónové mlieko okrem vody, alkoholu, parfumácie a chemického vitamínu E obsahuje až 4 parabény a to - Metylparabén, Etylparabén, Propylparabén a Butylparabén (o parabénoch som písala v tomto článku), Hydroxid Sodný - a každý kto mal niekedy chémiu vie, že keď s ním robil pokusy v škole, tak sa mal vyhýbať kontaktu tejto látky s pokožkou, pretože môže mať leptavé účinky, odníma vodu z tkanív a je veľmi škodlivý pri požití, ďalej napríklad Phenoxyethanol, ktorý nie je veľmi škodlivý, ale istá miera tu je a ďalšie iné "mňamky", ktoré radšej ani nechcem spomínať, lebo by som toto telové mlieko musela ísť hodiť do koša.

V čerešňovom tiež nájdeme vodu, alkohol, parfumáciu, 4 parabény tiež nesmú chýbať, ďalej napríklad Chlorid Sodný (alebo kuchynská soľ), ktorý má aj záporné vlastnosti a to, že môže spôsobiť kŕče v lýtkach, pocity únavy, depresie, zvýšenie tlaku, choroby srdca, či poruchy obličiek. Čo vám poviem, zloženie naozaj žiadna sláva a to som poukázala len na pár látok.


Čo však môžem pochváliť je konzistencia, klasická mliečková, dokonca mi príde tak trochu nadýchaná. Z fotky môžete vidieť, že sú jemne zafarbené, no popri natieraní sa zafarbenie stráca.

Bohužiaľ, v mojom celkovom hodnotení Aroma Ritual telové mlieka od Dermacol neobstoja dobre.
Melónové - 2/10
Čerešňové - 3/10 (pre lepšiu vôňu).

Máte skúsenosť s týmito telovými mliekami? :)

11 komentárov :

  1. Uf ešteže som si ich nekúpila, lebo bolo v zľave to melónové a ešte černicové s citrónom tuším.... no proste z tejto rady a vážne ma to lákalo len som už brala dosť drahý krém na tvár tak som od toho upustila..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super článok Veronika, páči sa mi, že si si dala záležať a detailne si rozobrala zloženie :) mám skúsenosť s melónovým a tiež ma nejako veľmi nenadchlo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zrovna nedávno jsem se na ně v drogérii dívala a chtěla si alespoň jedno koupit... Jsem ráda, že jsem to neudělala. Byla bych pak sama na sebe naštvaná, že jsem vrazila peníze do tubičky plné parabenů:X

    OdpovedaťOdstrániť
  4. S těmito mléky zkušenost nemám, ale se sprchovými gely ano a s těmi jsme byla velmi spokojená :) Aspoň teď vím, že nemá cenu toto kupovat, díky! -L

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sprcháče sa páčia aj mne, len tieto telové mlieka žiadna sláva.. :)

      Odstrániť
  5. Ja telové mlieka veľmi nepoužívam, mám jeden môj obľúbený krém na celé telo (i tvár) a milujem ho. No i tak som rada za túto recenziu - kto vie, možno by som si pri najbližšej návšteve povedala, že je na čase skúsiť niečo nové :D Tak už to asi neurobím :D
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aky oblubeny krem? :D to by ma celkom zaujimalo :D a skusit nieco nove treba ale toto rozhodne nie :)

      Odstrániť
  6. Melounové tělové mléko jsem měla a já s ním byla spokojená :) Sice se občas trošku hůř roztíralo, ale jinak paráda

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mam zkusenost jenom se sprchovymi gely, ktere jsou fajn ale ja jsem na mazani stejne takovej lenoch, ze si telova mleka nebo masla uz ani nekupuji, stale toho mam doma dost :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Zkušenost s nimi mám. Jednou jsem dávala Melounový moje kamarádce, která s nimi byla spokojená, já absolutně ne :) Vůbec mi to nevyhovuje na citlivou pokožku už vůbec ne a mám pocit, že ten melounový tak divně po chvilce na rukou smrdí. Máme ho v práci, abychom si osvěžili ruce po papírování a ten smrad mi teda hrozně vadí; nebo jsem možná citlivka jen já, ale jak koukám, zklamal i tebe :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. no a ja som si myslela, že sú super! ale ešte som ich neskúšala, tak ani nebudem :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem všetkým za krásne komentáre, teší ma každý jeden ♥ na otázky odpovedám tu na blogu :)