2015/01/02

BABY LIPS - alebo recenzia, ktorá nesmie chýbať na blogu

(som ovca a preto píšem prvý článok a prvú recenziu o baby lips a lebo je to originálne, lebo to už vôbec nie je originálne. klamem)

Jedni ich milujú. Jedni tolerujú. Jedni nie sú nimi absolútne nadšení. Hovorím o balzamoch Baby Lips, ktoré sa pred nedávnom dostali už aj na Slovensko. A rovno v šiestich farebných/voňavých/chuťových prevedeniach.

Najprv si ich trochu zovšeobecnime (aj keď neviem, či to bude vlastne potrebné, tieto balzamy v poslednej dobe namútili naozaj veľa vody). Čo teda sľubujú? 8 hodinovú hydratáciu a hebkejšie pery už po 4 týždňoch. Obsahujú prírodné zložky, napríklad bambucké maslo a mali by byť naozaj výživné.

Ja osobne mám skúsenosť so všetkými (vďaka kamarátkam), okrem Intense Care, ktorý ako jediný by mal mať extra účinky a voňať po mandliach. Ďalej je tu Hydrate, s príjemnou sladkou vôňou, ktorú však ucítite až keď sa veľmi snažíte. Tým však nemyslím, že je zlý, spomedzi všetkých Baby Lips-ov sa mi pozdával asi najviac, hoci ho doma nemám. Trojku bezfarebných balzamov dostupných u nás na Slovensku uzatvára Mint Fresh s mentolovou vôňou, ku ktorému sa viac vyjadrím neskôr, pretože tento doma mám.
Farebné balzamy sú dostupné ako Pink Punch, ktorý vonia pre mňa až príliš sladko a tónuje do baby ružovej; Cherry Me, z ktorého sú celkom pekne cítiť čerešne a farbí jemne do červena a posledným je Peach Kiss, ktorý zafarbí pery do jemného nude odtieňu a vonia celkom pekne po broskyniach. K nemu sa tiež vyjadrím viac, pretože ho mám doma takisto ako vyššie spomínaný Mint Fresh.

Poďme teda na to:


Balzamy Baby Lips pre mňa neboli žiadnou novinkou. Pár mesiacov predtým, ako prišli na Slovensko, som okolo nich v Londýne chodila ako okolo horúcej kaše, no nakoniec som domov nešla so žiadnym, hoci ma celkom lákali. Až doma som sa ulakomila na dva, v akciovej cene 2,19 (momentálne stoja všade 2,99). Počula som už o nich veľa, vraj aj predajnosť je veľmi veľká, hoci v porovnaní s účinkami asi nepochopiteľná - balzamy Baby Lips sú totiž úplne obyčajné balzamy s priemernými účinkami.

(ak som teraz urazila nejakého extra fanúšika, ospravedlňujem sa, tí, ktorým je to jedno môžu pokračovať v čítaní)

Myslím, že ich najväčšou výhodou sú ich obaly. Sú pekné, jednoduché, celkom chutné. A v dnešnej dobe sa predáva hlavne obal. Na druhej strane však nemôžem povedať, že tieto milé obaly sú celkom zbytočné - sú naozaj, ale že naozaj, veľmi pevné. Ja osobne neznášam, keď sa mi obal balzamu na pery roztrieska hneď po prvom páde z výšky viac ako 5 centimetrov, preto z tejto stránky tieto balzamy veľmi oceňujem. Vydržia aj nejakú horšiu manipuláciu a dobre sedia a pekne sa "zakliknú", takže ak si ich hodíte do kabelky nemusíte hľadať vrchnák na jednej strane a samotný balzam na druhej.


Ako som už spomínala, mám farebný Peach Kiss a bezfarebný Mint Fresh. Na tejto fotke som ich vysunula, aby ste videli ich farbu-nefarbu. Samozrejme, balzamu je oveľa viac, približne 3x toľko ako som vysunula (no dobre, trošku menej, ale len máličko). A tu sa už dostávam k samotnému účinkovému hodnoteniu balzamov:

MINT FRESH - tento balzam ma veľmi príjemne prekvapil. Vonia naozaj sviežo, mentolovo, po nanesení  mierne chladí - aj keď nie vždy a neviem, od čoho to závisí. Na perách sa drží celkom dlho, konzistencia je pre mňa tak akurát, ani nie príliš tuhý, ale ani príliš mäkký. Ale či naozaj môžem hovoriť o 8 hodinovej hydratácií, sa vyjadriť neviem. Totiž, to by som musela 8 hodín nič nejesť, nerobiť, nepiť a pre mňa je to celkom problém. Hlavne to nejedenie :). Možno si ho niekedy skúsim naniesť na noc, ale aj tak o tej hydratácií pochybujem. Avšak, s Mint Fresh-om som spokojná, minula som z neho už veľa, teraz si ho šetrím na leto, kedy sa chladiace účinky a mentolová vôňa budú hodiť.
Celkové hodnotenie : 7,5/10

PEACH KISS - a tu som už narazila na problém. Aj keď, môže to byť len môj problém. Začnem však pozitívne - tento balzam má príjemnú broskyňovú vôňu, jemnú a ani nie umelú. Farba je naozaj celkom pekná, LENŽE obsahuje trblietky, ktoré jeho konzistenciu robia pre mňa príliš tvrdou. Takisto ani pocit na perách nie je žiadna sláva (hoci nechutí zle) - po nanesení a pár minútach mám pocit, že mi pery vysušuje a nie hydratuje. Minula som z neho máličko a nepoužívam ho, zobrala si ho moja mamina, no tej sa celkom páči, hlavne kvôli jemnému zafarbeniu na perách (ak chcete výraznejšie, treba natrieť hrubšiu vrstvu, ale dvakrát dobre to nevyzerá). Takže aspoň vidíte, že ten problém bude predsa len môj.
Celkové hodnotenie : 5/10

A čo teda hovorím na Baby Lips vo všeobecnosti? Sú to balzamy, ktoré neurazia, no mňa osobne ani nenadchnú kvôli účinkom. Ak máte väčšie problémy so suchými perami a chcete si ich nejako takpovediac vyliečiť, treba hľadať niekde inde. No ak chcete mať len niečo príjemné na perách, Baby Lips by som skúsila. Nečakajte však zázraky.

To je odo mňa k Baby Lips všetko. Obdivujem tých, ktorí ste to dočítali do konca a prepáčte, že som vás toľko unavila. Zároveň vás chcem privítať na mojom novom blogu, snáď sa ešte niekedy vrátite. Každý komentár ma poteší. :)

Pekný zvyšok dňa.

16 komentárov :

  1. Já mám odstín Pink Punch a nejradši bych ho snědla :D Jako hydrataci v něm taky moc nevidím a kromě toho se tenhle barevný odstín dost slévá do vrásek :) Ale stejně ho mám ráda ♡

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Klobúk dole za to, že toto je tvoj prvý článok :) Pretože o Babylips som čítala skutočne veľa recenzií, no toto je asi najlepšia z nich :) Mint Fresh ma taktiež príjemne prekvapil, je najlepší ♥ Ale teraz v zime ho moc nepoužívam, keďže obsahuje mentol a ten vysušuje :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ještě jsem žádný Baby lips nevyzkoušela, ale musím to napravit! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já jsem tyto balzámy ještě nezkoušela.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já mám všechny až na ten růžový a nejmíň mi vyhovuje taky peach kiss..:/
    Ale úplně zbožňuju ten mint fresh a intense care.
    www.sarkazelena.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já mám právě ten Peach Kiss a vyhovuje mi teda dobře, ale tak je samozřejmostí, že ne každému sednou :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Máš pravdu s tým, že naozaj majú dobrý obal aj s tým "zakliknutím" osobne však neobľubujem moc BabyLips a úprimne táto ich "sláva" ma už pomalíčky vytáča kedže ich má naozaj každý a každý ich zbožňuje avšak neviem prečo kedže skutek utek podľa mňa ... Plánujem na ne práve pre toto dosť negatívnu recenziu pretože podľa mňa sa jedná o naozaj sladký obal a marketing :) Lovely Beauty Book

    OdpovedaťOdstrániť
  8. doma mám 3 tieto balzamy - hydrate, pink punch a cherry me. prvé dva som si kupovala na začiatku toho ...haló okolo nich, a tá cena mi nepripadala až taká hrozná, na ich účinky, zato za 2,99€ by som po ďalšom teraz nesiahla. posledný mi dala kamarátka a vážne ma potešila, lebo podľa mňa má najkrajšiu farbu.
    odhliadnuc od vône a farieb, vôbec ma nejak neohromili. hydratácia? určite to vysušovanie nie je len tvoj problém, pretože aj mne to robia. dokonca oba - pink punch aj hydrate. a na pink punch mi navyše vadí zachytávanie do vrások na perách, alebo ako to nazvať. nedávno som si kúpila napríklad jeden balzam od baley - ono je to taká menšia závislosť pre mňa, tieto balzamy :D - a s ním som oveľa spokojnejšia.
    presne ako Michaela nadomnou píše, aj ja si myslím, že ide len o marketing. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tých článkov na tieto balzámy je už toľko na internete. Každopádne ja som dostala spolu s vianočným DM boxom taký žltý hydratačný. A som celkom aj spokojná, ale určite si ho nekúpim :)

    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Premyslela jse, zda si ho koupim, ae necetla jsem nic co by me nadchlo. Proto nekupjj, j to jen noom, ktery prisel a takovy eos bych rekla stoji za vic :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. obzerala som ich ked som ich zazrela v obchodoch, aj ked som balzamovy maniak akosi ma neocarili:))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ja mám doma tiež ten fialový a jediné čo je na ňom super je tá vôňa...inak bieda preveliká: pery mám úplne vysušené a keď si ho dám na také suché pery, tak to vyzerá naozaj strašne :D staré dobré modré labello :D

    www.la-blanche.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Já mám baby lips tři a jsem s nimi spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ja mám všetky. Úprimne, predstavovala som si ich o niečo lepšie, pokiaľ totiž trpíte na extra suché pery nepomôžu Vám ani trochu. Ale na normálne pery dostačujúce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ja mám všetky. Úprimne, predstavovala som si ich o niečo lepšie, pokiaľ totiž trpíte na extra suché pery nepomôžu Vám ani trochu. Ale na normálne pery dostačujúce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. ja mam všetky babylipsi :)musím povedať že to nieje žiadna sláva ...iba taký marketingový ťah...naradšej mám peach kiss

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem všetkým za krásne komentáre, teší ma každý jeden ♥ na otázky odpovedám tu na blogu :)